Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση του Libre.gr για τη δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ

Στο ζήτημα της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ, της δημοσκοπικής εικόνας που παρουσιάζει σε συνδιασμό με παλαιότερες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την διαμόρφωση και από μερίδα Μέσων Ενημέρωσης της εικόνας της Κυβέρνησης καθώς και για την δημιουργία “αντι-ΣΥΡΙΖΑ” μετώπου, όπως και των εσωτερικών διαφωνιών επικεντρώθηκε η ερώτηση του Libre.gr στον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Απαντώντας στον Πάνο Δρίβα, αναφορικά με την εκλογική επιρροή που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ότι έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας , σημείωσε ότι τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και στις εθνικές εκλογές θα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζονταν χαμηλότερα από αυτά που τελικά πήρε.

Συμπλήρωσε μάλιστα για την δημοσκοπική εικόνα μετεκλογικά, ότι αυτό που δεν κατάφεραν να επιβάλλουν οι δημοσκοπήσεις ως διαφορά στην κάλπη, επανήλθαν έναν μήνα αργότερα για να το καταγράψουν ως μετεκλογική πραγματικότητα. Είτε υπάρχει μια διαρκής υποεκτίμηση τόνισε ή ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων δεν αισθάνεται ταύτιση και αυτό είναι κατι που θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Ωστόσο, συμπλήρωσε, στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σχεδιάζουμε την πολιτική μας παρέμβαση όχι με βάση τις δημοσκοπικές έρευνες. Εμείς, συμπλήρωσε, σχεδιάζουμε πολιτική και αυτή είναι που θα πρέπει να επιβάλλει αλλαγές στις μετρήσεις εφόσον η πολιτική μας έχει απεύθυνση στην κοινωνία.

Σε αυτό το μήκος κόμματος, συμπλήρωσε ότι τα ποιοτικά στοιχεία ωστόσο μπορούν να δώσουν κρίσιμα συμπεράσματα και για τις “επιδόσεις” της κυβέρνησης.

Τόνισε δε, ότι ο στόχος μας δεν είναι να διατηρήσουμε το 32%, αλλά να πάμε στο 42% και να κερδίσουμε τις εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική. Τα κρίσιμα ερωτήματα θα είναι αν θα συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή που οδήγησε ξανά σε κρίση ή σε μία διαδρομή στήριξης της εργασίας και της οικονομίας και αυτό είναι που θα κρίνουν οι πολίτες.

Κλείνοντας, τόνισε ότι θα είμαστε εδώ όλοι να δούμε και τα στοιχεία αλλά κυρίως να βρούμε και τον παλμό της κοινωνίας που δεν καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις και εκτίμησε ότι είμαστε μπροστά σε ένα ενδιαφέρον -πολιτικά και κοινωνικά- φθινόπωρο και χειμώνα..

Η ερώτηση του Libre.gr:

Κύριε πρόεδρε, κάνατε προηγουμένως έμμεση και άμεση κριτική στις δημοσκοπήσεις για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και την εικόνα της κυβέρνησης. Έχετε πει πολλές φορές πως η εικόνα υπέρ της Ν.Δ διαμορφώνεται και από μερίδα μέσων ενημέρωσης που είχαν παίξει ρόλο και στη δημιουργία αντι-συριζα μετώπου πριν τις εκλογές. Για την εικόνα των δημοσκοπικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρείται πως υπάρχει και κάποια ευθύνη δική σας; Της αντιπολιτευτικής σας τακτικής έως τώρα, ή και κάποιων εσωτερικών διαφωνιών που πιθανώς διογκώθηκαν; Φταίτε κάπου εσείς επειδή δεν φαίνεται να πείθετε ένα τμήμα δικών σας ψηφοφόρων που βρίσκονται στη ζώνη της αδιευκρίνιστης ψήφου;

Το απόσπασμα από τη συνέντευξη τύπου ακολουθεί:

About Author