Π. Χρηστίδης: O ελληνικός λαός δεν ξεχνά όσα έλεγε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Έχουμε πολλές ενδείξεις πια για ύπαρξη μυστικής διπλωματίας και όταν καλείται ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης να δώσει απαντήσεις, πετάει την μπάλα στην εξέδρα, δεν δίνει σαφείς απαντήσεις και αποφεύγει να μπει στην ουσία του θέματος. Αυτό αδικεί την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία», ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε, ότι θα πρέπει να γίνει γνωστό «ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τον “εξισλαμισμό” της Αγίας Σοφιάς και την μετατροπή της σε τέμενος, για τη μονή της χώρας, για τη Χάλκη και το Πατριαρχείο και τι σημαίνει ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα διάλογο με την Τουρκία όταν το Γιαβούζ βρίσκεται μεταξύ Ρόδου και Σύμης και συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία».

Χαρακτήρισε, όχι απλά λάθος, αλλά έγκλημα, να αμφισβητείται από την κυβέρνηση η αξιοπιστία ενός πολιτικού αρχηγού, όπως η Φώφη Γεννηματά, επειδή τονίζει ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την συμφωνία στο Βερολίνο και όλο αυτό το «γκρίζο σκηνικό διπλωματίας που ασκεί ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Δένδιας».

Επίσης άφησε αιχμές για τη στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη,σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας: « Ο ελληνικός λαός κρίνει αυτούς που έλεγαν δεν θα υποδεχτούμε “Μακεδόνες” πρωθυπουργούς, τελικά να τους υποδέχονται μετά βαΐων και κλάδων και να κάνουν χειραψίες και φιλοφρονήσεις. Κρίνει και δεν ξεχνά τις προεκλογικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη που δήλωνε παντού, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να αλλάξουμε μια αρνητική για την Ελλάδα συμφωνία, και έναν χρόνο μετά να μην έχει κάνει απολύτως τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση».

About Author