Καταλήψεις σε σχολεία σε Πάτρα και Χανιά – Αντιδρούν στη χρήση μάσκας οι μαθητές

Μαθητές αντιδρούν στη χρήση της μάσκας με καταλήψεις σε τρία σχολεία της Πάτρας και σε ένα στα Χανιά. Πρόκειται για το 2ο, το 12ο Λύκειο Πάτρας και το Γυμνάσιο- Λύκειο Φαρών, αλλά και το σχολείο Βουκολιών του δήμου Πλατανιά στα Χανιά, όπου στεγάζονται το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο της περιοχής.

Σύμφωνα με το thebest.gr, οι μαθητές των σχολείων της Πάτρας αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη, αρνούμενοι να φορέσουν μάσκες μέσα στις τάξεις, όπως προβλέπεται στις διατάξεις των αρμόδιων υπουργείων προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά και μετάδοση του κοροναϊού.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, σε κατάληψη βρίσκεται από το πρωί το σχολείο Βουκολιών του δήμου Πλατανιά. Στην κατάληψη συμμετέχει μερίδα μαθητών του σχολείου εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την χρήση μάσκας στα σχολεία. Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έχουν κλείσει την είσοδο του σχολείου, ενώ έχουν υψώσει και πανό. Μάλιστα, μητέρα μαθήτριας διαπληκτίστηκε με τη διευθύντρια του Γυμνασίου καθώς όπως κατήγγειλε η πρώτη, προσπάθησε να ανοίξει την κλειδωμένη πόρτα και να «σπάσει» την κατάληψη με το αυτοκίνητό της. Ο Λυκειάρχης αναφέρει πως υπάρχει εντολή από το υπουργείο για να ανοίξει το σχολείο και να γίνουν κανονικά τα μαθήματα. Στο σημείο μάλιστα βρίσκεται περιπολικό της αστυνομίας.

 

Πηγή: thebest.gr/neakriti.gr

About Author