Μεγάλη κινητοποίηση στο Καστελόριζο: Φόβοι για παρενόχληση του αεροσκάφους της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, που γιορτάζεται η επέτειος των 77 χρόνων από την απελευθέρωση του Καστελόριζου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, δεν αποκλείεται να επιδιωχθεί ένα επικοινωνιακό σόου από τη Άγκυρα, σε μια απόπειρα επίδειξης ισχύος.

Η κινητοποίηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη μετάβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο Καστελόριζο το πρωί της Κυριακής, 13 Σεπτεμβρίου, είναι μεγάλη. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στη Ρόδο στις 10 το πρωί και από εκεί αναμένεται να μεταβεί στο Καστελόριζο με ελικόπτερο τύπου Σινούκ.

Η ανησυχία για μια ενδεχόμενη παρενόχληση του ελικοπτέρου της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, όπως έχει συμβεί και σε άλλους Ελληνες πολιτικούς, είναι μεγάλη. Γι’ αυτό και η Πολεμική Αεροπορία θα έχει έτοιμο ένα ιπτάμενο ραντάρ, καθώς και δυο τετράδες ελληνικών μαχητικών F-16, τα οποία θα σηκωθούν αμέσως και θα πετάξουν στο πλευρό της, μέχρι να προσγειωθεί στο Καστελόριζο.

Το ίδιο ακριβώς αναμένεται να συμβεί ακόμα και όταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει φτάσει στο νησί, έχει ξεκινήσει η ομιλία της και αρχίσουν οι υπερπτήσεις πάνω από το νησί.

Στην ερώτηση ποια θα είναι η απάντηση της Ελλάδας στην περίπτωση που το Οruc Reis περάσει στα 6 ναυτικά μίλια, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να εισέλθει κανείς στα χωρικά μας ύδατα. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι απολύτως έτοιμες να διαχειριστούν οποιαδήποτε τέτοια κρίση και η ελληνική πολιτική ηγεσία δεν πρόκειται να κάνει καμία παραχώρηση στην κυριαρχία της».

About Author