Γ. Ραγκούσης: Βαριές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη Μόρια

Τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση στο προσφυγικό με την τραγική εξέλιξη στη Μόρια ανέδειξε στη Βουλή με παρέμβασή του ο Γιάννης Ραγκούσης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα που υπάρχει από χθες στη Μόρια, δεν είναι Ελλάδα», είπε ο κ. Ραγκούσης συμπληρώνοντας πως «Ο εμπρηστικός μηχανισμός είναι η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Όπως είπε, αναφορικά με τα χθεσινά γεγονότα στη Μόρια, «πρόκειται για μια προδιαγεγραμμένη -και παρά τις προειδοποιήσεις μας-εντελώς αδικαιολόγητη εξέλιξη», ενώ συμπλήρωσε πως χωρίς αμφιβολία «συνεπάγεται και βαρύτατες πολιτικές ευθύνες».

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων:

  • Πέρυσι τον Ιούλιο του 2019 ο σημερινόςΥπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν αυτός που επισκεπτόμενος τη Μόρια δήλωσε στο πανελλήνιο την ευαρέσκεια του και την ικανοποίηση του για την κατάσταση στην οποία βρήκε τη συγκεκριμένη δομή. Αλλά χθες η Μόρια έγινε παρανάλωμα του πυρός.
  • 13.000 άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους δημιουργώντας μια σειρά από εικόνες που μας κάνουν να ντρεπόμαστε για λογαριασμό της κυβέρνησης του κ. Μητσοτακη όμως. Όχι βεβαίως για λογαριασμό του ελληνικού λαού .
  • Γιατί αυτή είναι η εικόνα που υπάρχει από χθες στη Μόρια, στη Λέσβο, με 13.000 ανθρώπους στους δρόμους, δεν είναι Ελλάδα.
  • Και το γεγονός ότι η μόρια κατακάηκε είναι πράγματι αποτέλεσμα εμπρησμού ,αλλά αυτός ο εμπρηστικός μηχανισμός είναι ένας, η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

About Author