Κοροναϊός: Σε υγειονομικό αποκλεισμό οι δομές φιλοξενίας σε Ελαιώνα, Σχιστό και Μαλακάσα

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τίθενται με κοινές αποφάσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, οι δομές φιλοξενίας σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Δεν έχει γίνει γνωστό, αν εντοπίστηκαν κρούσματα στις δομές ή αν το μέτρο εφαρμόστηκε «προληπτικά» για την αποτροπή της διασποράς του κοροναϊού.

Σε καραντίνα βρίσκεται από την προηγούμενη εβδομάδα και ο καταυλισμός της Μόριας. Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, τα βεβαιωμένα μέχρι στιγμής κρούσματα κοροναϊού στον καταυλισμό των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στη Μόρια της Λέσβου ανέρχονται σε 17. Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από τον έλεγχο μέχρι τώρα 1600 δειγμάτων σε σύνολο 2000 που ελήφθησαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το τριήμερο 3-5 Σεπτεμβρίου. Η δειγματοληψία έγινε με απόφαση του ΕΟΔΥ, αφού νόσησε 40χρονος Σομαλός πρόσφυγας που διέμενε σε σκηνή στο ΚΥΤ, την περασμένη Τετάρτη.

About Author