Διαδηλώσεις στην Κρήτη κατά της χρήσης μάσκας- Οι αρνητές της πανδημίας είναι εδώ;

 

Το φαινόμενο δεν προκαλεί έκπληξη. Είχε ήδη διαφανεί από τις δημοσκοπήσεις του Απριλίου και του Μαϊου, όταν ένας στους δύο πολίτες εξέφραζαν είτε επιφυλάξεις, είτε άρνηση για την πανδημία και έδειχναν να υιοθετούν θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον Covid 19. Όπως και παλαιότερα, όταν είχε δημιουργηθεί αντιεμβολιαστικό κίνημα για το εμβόλιο της γρίπης. Τώρα οι αρνητές της πανδημίας που αποκτούν ερείσματα σε πολλές χώρες, με διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και δυτικοευρωπαϊκές χώρες, εκδηλώνονται και στην Ελλάδα εκφραζόμενοι εναντίον της χρήσης μάσκας.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο διαδηλώνοντας εναντίον της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία. Στα συνθήματα που κυριάρχησαν στις συγκεντρώσεις ακούστηκαν προτροπές όπως «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», «όχι στα υποχρεωτικά εμβόλια, στις μάσκες και τα τεστ», «αναπνέω ελεύθερα, είναι δικαίωμά μου» κτλ.
Στα Χανιά μάλιστα υπήρχε και μουσική υπόκρουση με τοπικό συγκρότημα ενώ οι συγκεντρωμένοι άναψαν φωτιές και έκαψαν μάσκες σε μια συμβολική κίνηση… ανυπακοής.

Ειδικά πάντως για τις δύο από τις τρεις πόλεις, τα Χανιά και το Ηράκλειο, όπου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα προέκυψε σοβαρό ζήτημα παραβίασης από τους συγκεντρωμένους καθώς σχεδόν κανείς από αυτούς δεν φορούσε μάσκα, με κάποιους να έχουν φέρει μαζί και τα παιδιά τους.

Στο Ηράκλειο, η αστυνομία έκανε γνωστό πως σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος των διοργανωτών της διαδήλωσης. Ωστόσο, σε καμία από τις τρεις περιπτώσεις δεν υπήρξε αστυνομική παρουσία και έλεγχοι ώστε να επιβληθούν επί τόπου πρόστιμα όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις ελέγχων.

Από τη διαδήλωση στο Ηράκλειο κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία αφορά σε παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων, για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο και υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Με πληροφορίες από την efsyn.gr

About Author