Τουρκία: Σε περιοχές δικαιοδοσίας μας το Oruc Reis συνοδεία φρεγατών

Συνοδευόμενο από φρεγάτες και κορβέτες του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας, μεταδίδει το sputniknews.gr.

Στη σχετική ανάρτηση στο Twitter, το υπουργείο της Τουρκίας αναφέρει:

«Δυνατά, αποφασισμένα και ισχυρά. Φρεγάτες και κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού συνεχίζουν αποφασιστικά το καθήκον τους να συνοδεύουν – προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis το οποίο εξακολουθεί να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν επιτρέπεται καμία ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή».

Σημειώνεται ότι, υψηλούς τόνους διατήρησε χθες, Σάββατο, και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι:

«Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται» για να προσθέσει ότι «είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας τόνιζε μιλώντας σήμερα στο OPEN TV πως από την πλευρά της η Ελλάδα έχει εντατικοποιήσει όλες τις διπλωματικές ενέργειες. πως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τις απειλές πολέμου του Τούρκου προέδρου: «Ευχόμαστε ποτέ να μην χρειαστεί, αλλά θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν μας τρομάζει καμία απειλή».

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σχολιάσει νωρίτερα ότι η Ελλάδα «και μπορεί και θέλει να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς να παραβιάζεται η λογική. Ας φύγουν οι απειλές για να ξεκινήσουν οι επαφές».

About Author