Γ. Κουμουτσάκος: Tο ΝΑΤΟ βρίσκεται σε παρακμή

Έντονη κριτική στους χειρισμούς του γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιανς Στότελμπεργκ άσκησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και στην εκπομπή των Σεραφείμ Κοτρώτσου και Πάνου Αμυρά.

Συμπλήρωσε δε ότι οι δηλώσεις Στότελμπεργκ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αν δεν ήταν μια γκρίζα σκοπιμότητα, εμπεριέχουν σε μεγάλο βαθμό έναν αδικαιολόγητο ερασιτεχνισμό.

Αναφορικά με τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων για διάλογο, σημείωσε πως ο διάλογος δεν είναι ένα διάλειμμα μεταξύ μιας σειράς προκλήσεων για να επαναλάβει για μία ακόμη φορά την ελληνική θέση: Τέλος οι προκλητικές κινήσεις και μετά διάλογος

Στο ζήτημα της έλλειψης ελληνικής στρατηγικής όπως την χαρακτήρισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος συμμετέχοντας στην εκπομπή, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση διαχείρησης της χρονικά μεγαλύτερης ελληνοτουρκικής κρισης.

Ο κ Κουμουτσάκος, τόνισε τέλος ότι μη αποκλιμάκωση θα πρέπει να σημαίνει επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ, ενώ χαρακτήρισε τις επόμενες 20 ημέρες ως έναν μακρύς και δύσκολος δρόμο, χαρακτηρίζοντας τον Ρ.Τ. Ερντογάν ως μη ορθολογικός παίχτης.

About Author