ΣΥΡΙΖΑ: Στην Πολιτική Γραμματεία ο κομματικός «ανασχηματισμός» – Οι πληροφορίες για τις αλλαγές

Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μεταξύ άλλων θα ληφθούν και οι αποφάσεις σχετικά με τον «ανασχηματισμό» στο επίπεδο των τομεαρχών και των κορυφαίων θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλα τα εναλλακτικά σενάρια για το πότε θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξετάστηκαν χθες από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Το συνέδριο παραμένει στον αέρα εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού. Στην Κουμουνδούρου δε θα ήθελαν τη διεξαγωγή του χωρίς την παρουσία κόσμου και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αποφασιστεί η πραγματοποίησή του στις αρχές του 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προέκυψε από τη χθεσινή σύσκεψη, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται ότι προτείνει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο για τη θέση του γραμματέα του κόμματος, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος φέρεται να είναι η πρόταση του προέδρου για εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Σκουρλέτης φαίνεται πως θα διαδεχτεί τον κ. Τζανακόπουλο στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ ο Αλέξης Χαρίτσης -έως τώρα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος- θα αναλάβει ρόλο σε παραγωγικό τομέα.

 

About Author