Ν. Σύψας: Η λάθος χρήση μάσκας αυξάνει τον κίνδυνο διασποράς του κοροναϊού

Στους λόγους για τους οποίους η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε τη χρήση μάσκας στα σχολεία, αναφέρθηκε ο καθηγητής Νίκος Σύψας.

Ο κ. Σύψας είπε πως αν η χρήση μάσκας από τα παιδιά γίνει με λάθος τρόπο, αυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς του κοροναϊού. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο Νίκος Σύψας, η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε τη χρήση της μάσκας, αφενός γιατί ειδικά οι μαθητές του Δημοτικού έχει βρεθεί πως είναι η ασφαλέστερη ηλικιακή ομάδα ως προς την πανδημία και αφετέρου τα παιδιά μαθαίνουν από τους δασκάλους και «μιμούνται» τα άλλα παιδιά γύρω τους, επομένως η χρήση μάσκας θα γίνει μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο κ. Σύψας μιλώντας στο Open δήλωσε ότι οι αποφάσεις και οι οδηγίες των επιστημόνων για την πανδημία αλλάζουν ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε φορά.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου έδωσε οδηγίες για το ποια είναι η σωστή χρήση της μάσκας από τα μικρά παιδιά. Όπως διευκρίνισε η κ. Παπαευαγγέλλου, οι υφασμάτινες μάσκες για τους μικρούς μαθητές θα έχουν δύο μεγέθη. Η πιο μικρή μάσκα θα δοθεί στα μικρά παιδιά, για να έχει καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο και η πιο μεγάλη θα δοθεί στους μεγαλύτερους μαθητές.

 

About Author