Τουρκικά ΜΜΕ “έστησαν” …στρατιωτική αποστολή της Ελλάδας στο Καστελόριζο- Νέα πρόκληση Ακσόϊ

 O εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, υιοθετώντας τουρκικά δημοσιεύματα για «στρατιωτική αποστολή της Ελλάδας στο Καστελόριζο» υποστήριξε πως «εάν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή τότε «η χαμένη θα είναι εκείνη».

«Στα μέσα ενημέρωσης δημοσιεύτηκαν ειδήσεις σχετικά με στρατιωτική αποστολή της Ελλάδας στο Καστελόριζο. Το καθεστώς που διέπει το Καστελόριζο είναι αυτό της αποστρατιωτικοποίησης με βάση τη συνθήκη του Παρισιού το 1947. Εάν οι ειδήσεις στον Τύπο είναι σωστές, αυτό είναι μια ένδειξη της έλλειψης νομιμότητας στην Ελλάδα και της πραγματικής πρόθεσής της για την Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο Ακσόι, και συμπλήρωσε:

«Απορρίπτουμε τυχόν παράνομες τροποποιήσεις σχετικά με το καθεστώς του νησιού».

Μάλιστα, επιμένοντας στους υψηλούς τόνους, υποστήριξε:

«Τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε μια τέτοια πρόκληση να επιτύχει τον σκοπό της απέναντι από τις ακτές μας. Τέτοιες προκλητικές ενέργειες δεν θα βοηθήσουν καθόλου την Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, η χαμένη θα είναι εκείνη. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, και τα συμφέροντά της μέχρι τέλους».

Φιλοτουρκικά ΜΜΕ φιλοξενούσαν χθες, Κυριακή, ρεπορτάζ για «απόβαση» του ελληνικού στρατού στο Καστελόριζο, «μόλις δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία» -μια προφανής προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

«Η Ελλάδα στην επέτειο της 30ης Αυγούστου αποβίβασε στρατό στο νησί που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα μακριά» γράφει το haberler.com, υποστηρίζωντας πως η χώρα μας κλιμακώνει την ένταση με την Τουρκία.

About Author