ΣΥΡΙΖΑ για φωτιά στις Μυκήνες: Απύθμενο θράσος – Η υπουργός βλέπει μόνο «λίγο μαύρο στο χώμα»

Επίθεση κατά της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτησή της αναφορικά με τη φωτιά στις Μυκήνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η παγκόσμια κοινή γνώμη και η ελληνική κοινωνία είδαν χτες μια ανυπολόγιστη καταστροφή: πυρκαγιά κατέκαψε τις Μυκήνες, έναν από τους πιο εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας. Η υπουργός Πολιτισμού του «επιτελικού» κράτους του κ. Μητσοτάκη ανερυθρίαστα δήλωσε πως ο αρχαιολογικός χώρος υπέστη «τη μικρότερη δυνατή φθορά» και πως «το πολύ-πολύ αυτό που θα βλέπουν οι επισκέπτες τις αμέσως επόμενες μέρες είναι λίγο μαύρο στο χώμα.

Η εικόνα όμως μιλάει από μόνη της και εκθέτει πλήρως την κυρία υπουργό για το θράσος και την αμετροέπειά της. Το λιγότερο που θα περίμενε κανείς είναι να ζητήσει μια μεγάλη «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό».

Κατά την επίσκεψή της το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο, η υπουργός Πολιτισμού είχε δηλώσει: «Το πολύ πολύ αυτό που θα βλέπουν οι επισκέπτες τις αμέσως επόμενες μέρες είναι λίγο μαύρο στο χώμα. Έχουν καεί τα ξερά χόρτα, τα οποία ήταν απολύτως ξυρισμένα».

About Author