Οι “αφελείς” της Κουμουνδούρου και η αλληλεγγύη…

Είναι λογικό ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει κάνει παντιέρα –και όχι άδικα σε μεγάλο βαθμό– τον τρόπο που μεγάλη μερίδα των μέσων ενημέρωσης αποσιωπά ή και διαστρεβλώνει τις θέσεις του να μην αντιδρά όταν κορυφαίο στέλεχός του και πρώην υπουργός Εξωτερικών δέχεται ανοίκεια επίθεση από αρθρογράφο μεγάλης εφημερίδας; Καθόλου ρητορικό το ερώτημα. Και η έντιμη προσπάθεια του Γιώργου Κατρούγκαλου να προστατεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ για την “απουσία” του, λέγοντας πως ο ίδιος ζήτησε να μην εκδοθεί ανακοίνωση για ένα “προσωπικό” του θέμα, δεν αποτελεί απάντηση.

 

Διότι, αφενός η χυδαιότητα που εξέμεσε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν ακυρώθηκε από την μικροπρεπή “συγγνώμη” του (με αναφορά, μάλιστα, σε προσωπικά-ιατρικά στοιχεία που δεν υπήρχε κανένας λόγος να δημοσιοποιηθούν) και την επίκληση της “αφέλειας”, αφετέρου δεν ήταν μόνο το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου που προτίμησε να σιωπήσει. Ήταν και πολλά -πάρα πολλά- κορυφαία στελέχη που (ως πολιτικά πρόσωπα) δεν επέλεξαν να ταυτισθούν με τους συναδέλφους τους του κυβερνώντος κόμματος και άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης αλλά παρέμειναν στο περιθώριο αυτής της υπόθεσης δημοσιογραφικής αγυρτείας.

Ο Κουμουτσάκος (πρώτος), η Κεφαλογιάννη, η Ντόρα, ο Λοβέρδος, ο Μπογδάνος, ο Διαματάρης και πολλά ακόμα στελέχη της Ν.Δ τόλμησαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Γιώργο Κατρούγκαλο, κάποιοι, μάλιστα, έφθασαν μέχρι το σημείο να παροτρύνουν την διεύθυνση της “Καθημερινής” να τον αποπέμψει. Και η ιστορική εφημερίδα δεν είναι κάποιο έντυπο που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπό την έννοια αυτή, αρκετοί εξ αυτών θα μπορούσαν να υπολογίσουν το “κόστος” ενός τιμωρητικού εμπάργκο. Δεν το έπραξαν.

Προτίμησαν να επιδείξουν κουλτούρα “πολιτικού πολιτισμού” στην περίπτωση της “δολοφονίας χαρακτήρα” του πρώην υπουργού Εξωτερικών, ακόμα και αν δεν έπραξαν το ίδιο σε άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, ειδικά όταν η χώρα διχαζόταν από την “εμπορία” του Μακεδονικού και πλειάδα κορυφαίων στελεχών της τότε κυβέρνησης (με πρώτο τον Νίκο Κοτζιά) κρεμόταν στα μανταλάκια της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού.

Διαβάστε:Εμετικό σχόλιο Κασιμάτη για Κατρούγκαλο – Θύελλα εναντίον του στα social media – Μικροπρεπής “συγγνώμη” από τον ίδιο

Τοποθετήθηκαν, όμως, με κατηγορηματικό τρόπο, και αυτό καθιστά ακόμα πιο ηχηρή την απουσία στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την δημόσια σφαίρα της καταδίκης των εμετικών σχολίων του αρθρογράφου της “Καθημερινής”. Καμια αμηχανία δεν δικαιολογεί αυτή την περίεργη στάση. Ιδιαίτερα όταν σε άλλες περιπτώσεις κριτικής ή και προσωπικών επιθέσεων από μπλογκ και δημοσιογράφους (φίλα προσκείμενους…) σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζουν πυρετωδώς και συγκρουσιακά ακόμα και τα κομματικά όργανα.

Κι αυτό προσμετράται, δυστυχώς, στα αρνητικά των χαμηλών αντανακλαστικών που παρουσιάζει η αντιπολιτευτική τακτική της Κουμουνδούρου…

Ταχεία ανάρρωση και συμπαράσταση στον Γιώργο Κατρούγκαλο

Σ.Κ

About Author