Κ. Ζέρβας: Διαρκής η αντιμετώπιση των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης

«Προσωπικά ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν ικανοποιείται εύκολα, πρωτίστως από τον εαυτό του. Έγιναν πολλά πράγματα στην πόλη, δρομολογήθηκαν ακόμη περισσότερα, όμως υπάρχουν αρκετά άλλα που πρέπει να γίνουν», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφορικά με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημέρα επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του στο δημαρχιακό θώκο.

Ο κ. Ζέρβας, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», επανέλαβε πως από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο «τιμόνι» του δήμου Θεσσαλονίκης δεν ζήτησε «περίοδο χάριτος» και πως τις πρώτες 365 ημέρες, η νέα διοίκηση ασχολήθηκε όχι μόνο με τα τρέχοντα ζητήματα της καθημερινότητας, αλλά και με θέματα όπως ο ΟΑΣΘ και το Μετρό.

«Η Θεσσαλονίκη άρχισε να μπαίνει σιγά σιγά στον χάρτη. Έχουμε μεγάλη εξέλιξη στο κομμάτι της καινοτομίας με τη Pfizer, τη CISCO, με τις εταιρίες νέας τεχνολογίας και καινοτομίας που δηλώνουν παρούσες στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα του ΟΑΣΘ είναι κάτι που δρομολογείται. Τα πρώτα λεωφορεία που αγόρασε ο δήμος έρχονται στην πόλη. Το Μετρό είναι ένα πρόβλημα που, δυστυχώς, το βρίσκουμε μπροστά μας συνέχεια. Στην καθημερινότητα ρίχνουμε το βάρος σε ασφαλτοστρώσεις, σε υποδομές, στο πράσινο, στην καθαριότητα, που είναι σαφώς καλύτερη η εικόνα από τη στιγμή που την παραλάβαμε, όμως συνεχίζουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Υποσχέθηκε, δε, ο κ.Ζέρβας πως η προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης «θα είναι διαρκής» και πως η διοίκησή του «οφείλει να δουλεύει συνεχώς», τονίζοντας πως για τον λόγο αυτό εκλέχθηκε από τους πολίτες.

Δύο νέους αντιδημάρχους πρόσθεσε στη διοίκησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, προχωρώντας παράλληλα σε αλλαγές αρμοδιοτήτων με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογή στο δημαρχιακό θώκο.

Τα νέα πρόσωπα στο σχήμα διοίκησης είναι η Μαρία Καραγιάννη, που αναβαθμίζεται από εντεταλμένη σύμβουλος σε αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού και ο Στέλιος Λιακόπουλος, που θα εκτελεί χρέη αντιδημάρχου Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Η Στεφανία Τανιμανίδου αλλάζει «χαρτοφυλάκιο» και από αντιδήμαρχος Πολιτισμού αναλαμβάνει θέματα Διαδημοτικής Συνεργασίας και Αποδήμου Ελληνισμού, ενώ ο Γιώργος Αβαρλής θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες ως αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το υπόλοιπο σχήμα διατηρείται ως έχει με τον Χάρη Αηδονόπουλο αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, τη Δήμητρα Ακριτίδου ως Παιδείας, τον Σωκράτη Δημητριάδη στο Περιβάλλον, το Νίκο Ζεϊμπέκη στην Καθαριότητα και Ανακύκλωση, τον Μιχάλη Κούπκα Οικονομικών, τον Εφραίμ Κυριζίδη Τεχνικών Εργων και τον Πέτρο Λεκάκη αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού.

Σε θέσεις εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων, με απόφαση του δημάρχου, ορίζονται η Ναταλία Βαρσάμη για δράσεις που αφορούν τον Αστικό Σχεδιασμό και τον στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Σχολικής Στέγης, ο Δημήτρης Δαγκλής για δράσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Ιακώβου για την εποπτεία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου και ο Βασίλης Μωυσίδης για την Πολιτική Προστασία.

About Author