Κοροναϊός: Τρίτος θάνατος σήμερα – Στα 259 τα θύματα του ιού

Ένας ακόμα συνάνθρωπός μας πέθανε από κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν 90χρονο που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο. Κάπως έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών με κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχεται στους 259.

Νωρίτερα σήμερα, τη ζωή τους έχασαν ένας 89χρονος στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» και ένας 60χρονος στο «Σωτηρία». Ο πρώτος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από το Κέντρο Υγείας Γουμένισσας και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Ο δεύτερος νοσηλευόταν από τις 20 Αυγούστου, ενώ έπασχε από παχυσαρκία.

Χθες ο Βασίλης Κικίλιας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη υπουργών Υγείας χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, Βουλγαρίας και Ελλάδας, σχετικά με την Covid-19.

Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε το ελληνικό μοντέλο διαχείρισης και στάθηκε και στις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης που ενίσχυσε με πάνω από 6.000 προσλήψεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας, διπλασίασε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τις κλίνες ΜΕΘ, εξασφάλισε επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας και δεκαπενταπλασίασε από την αρχή της πανδημίας τον αριθμό των μοριακών ελέγχων που διεξάγονται καθημερινά στη χώρα.

Έκανε ειδική μνεία στην εξαντλητική ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που γίνεται από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία και έχει φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

About Author