Ντόρα Μπακογιάννη για Ζοζέπ Μπορέλ: «Κάτω του πήχη των προσδοκιών»

Σε σημερινή της συνέντευξη η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, εξέφρασε ανοιχτά τη δυσαρέσκειά της για τη στάση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, «ο κ. Μπορέλ μίλησε για τον εκνευρισμό της Τουρκίας. Όντως υπάρχει εκνευρισμός λόγω της συμφωνίας με την Αίγυπτο. Η δήλωσή του όμως ήταν ατυχής. Ο κ. Μπορέλ δυστυχώς έχει πέσει κάτω του πήχη των προσδοκιών καθώς δεν έχει φέρει κάποιο απτό αποτέλεσμα σε όλα τα μεγάλα θέματα».

Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε., «πιάστηκε» να συνομιλεί με την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, Άνεγκρετ Κράμπ-Κάρενμπαουερ για τις επαφές που είχε σε Αθήνα και Άγκυρα, μόνο που τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά και καταγράφηκε ο διάλογός τους.

Ερωτηθείσα από τον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, κ. Μπορέλ, πώς εξελίχθησαν οι επαφές με Αθήνα και Άγκυρα, η Γερμανίδα πολιτικός απάντησε: “Δύσκολα. Λίγο πιο ομαλά με τους Έλληνες, αλλά πολύ δύσκολα με τους Τούρκους”.

“Οι Τούρκοι είναι εκνευρισμένοι με τη συμφωνία με την Αίγυπτο. Θεωρούν ότι οι Έλληνες δεν είναι αξιόπιστοι”, απάντησε ο κ. Μπορέλ.

“Θα ενημερώσει η Άνγκελα Μέρκελ τον πρόεδρο Ερντογάν την Παρασκευή (28/08)”, είπε στη συνέχεια, η κ. Κάρενμπαουερ.

About Author