Την 1η Σεπτεμβρίου θα παρθεί απόφαση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία – Χρήση μάσκας από το νηπιαγωγείο

Αυτή την ώρα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοινώνει το πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις και μέτρα θα ανοίξουν τα σχολεία.

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι: α) Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου αλλά ενδέχεται να υπάρξει κάποια παράταση. Να επιστρέψουν οι οικογένειες μέχρι τα τέλη Αυγούστου και οι τελικές αποφάσεις για την έναρξη των σχολεία θα παρθεί την 1η Σεπτεμβρίου, β) Η λειτουργία των σχολείων θα γίνει με όλους τους μαθητές και ο μέσος όρος στις τάξεις θα είναι μέχρι 17, γ) Χρήση μάσκας για καθηγητές και μαθητές από ο νηπιαγωγείο.

Δείτε live:

https://www.youtube.com/watch?v=Bzgti9jc5xg&feature=youtu.be

Την Απόφαση για την πρώτη δόση της έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με σκοπό την αγορά μασκών και την προμήθειά τους στα δημόσια σχολεία της χώρας, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η απόφαση λαμβάνεται για λόγους προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων ενόψει της έναρξης του διδακτικού έτους 2020-2021.

Η έκτακτη επιχορήγηση θα γίνει από το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης Δήμων του άρθρου 71 του 4509/19 και αφορά στην προμήθεια υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων.

About Author