ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία με αυξημένο αριθμό μαθητών και με ένα απίστευτο μπάχαλο για τις μάσκες»

«Τη στιγμή που ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, μετά τη γενική κατακραυγή υποσχόταν δωρεάν μάσκες στους μαθητές, η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, χαρακτήριζε τη μάσκα “προσωπικό αντικείμενο που επαφίεται στην ατομική ευθύνη” και τόνιζε πως το κόστος της επιβαρύνει την οικογένεια του κάθε παιδιού», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σημερινή ανακοίνωσή του, καλώντας «τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώσει τους πολίτες ποιος από τους δύο υπουργούς του δεν ξέρει τι του γίνεται».

«Η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει, επιτέλους, πως δεν μπορεί να ανοίξει τα σχολεία όπως άνοιξε και τον τουρισμό: Άρον-άρον, χωρίς σχέδιο και με τα γνωστά αποτελέσματα. Σε όλη την Ευρώπη, εξαιτίας της πανδημίας, οι κυβερνήσεις επεξεργάζονται σχέδια για το άνοιγμα των σχολείων που προβλέπουν μείωση των μαθητών σε κάθε τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και δωρεάν προμήθεια μασκών και αντισηπτικών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία με αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη σε σχέση με πέρυσι και με ένα απίστευτο μπάχαλο για τις μάσκες».

«Επιτέλους, ας σοβαρευτεί και να σταματήσει τα πειράματα με τα παιδιά, τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς», υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ν.Φίλης: Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη στα καλύτερά του

«Οι αντιφατικές δηλώσεις των υπουργών του επιτελικού κράτους φανερώνουν την προχειρότητα και τη στοιχειώδη έλλειψη συντονισμού της κυβέρνησης», σημειώνει ο Νίκος Φίλης σε δήλωση του. Είναι η αποθέωση της τακτικής «βλέποντας και κάνοντας», ενώ αποδεικνύει πως η στοχευμένη αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ παράγει αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τομεάρχη Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη:

«Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σε σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη, ανακοίνωσε πως θα διανεμηθούν στους μαθητές δωρεάν μάσκες, για όσο διάστημα χρειαστεί, μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την ίδια στιγμή, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως -σε συνέντευξή της στο OPEN TV- υπερθεμάτιζε πως η Πολιτεία δεν μπορεί να καλύψει το κόστος και πως η προμήθεια μάσκας επαφίεται τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο, το οποίο θωρακίζει τον καθένα και την καθεμία από εμάς. Ήδη σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας φοράμε μάσκα. Άρα επαφίεται στην ατομική ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς το να προμηθευτεί μάσκα, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα λοιπά προσωπικά αντικείμενα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Αναστασία Γκίκα, γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, δήλωνε προ ημερών πως η μάσκα αποτελεί «προσωπικό εργαλείο» -παρά την υποχρεωτικότητά της στα σχολεία- και ότι «δεν τίθεται θέμα δωρεάν παροχής μάσκας, καθώς και οποιασδήποτε αλλαγής στο μέγεθος των τάξεων, καθώς οι χώροι είναι δεδομένοι».

Τι θα ισχύσει τελικά; Τη συγκεκριμένη στιγμή, όπου το άνοιγμα των σχολείων πλησιάζει και τα κρούσματα στη χώρα αυξάνονται μέρα με τη μέρα, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη αβεβαιότητα, παλινωδίες και λάθος χειρισμούς από το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη.

Ήδη από τον Ιούνιο καταθέσαμε 10 άμεσα μέτρα για το υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Δεν εισακουστήκαμε. Αντίθετα, με χθεσινό δελτίο τύπου η ΝΔ κατηγορεί εμμέσως το ΣΥΡΙΖΑ πως υποστηρίζει τη μη-χρήση μάσκας και πως θέτει εμπόδια στο άνοιγμα των σχολείων επειδή ζητά δωρεάν μάσκες και συγκεκριμένα μέτρα που θα διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, όπως αυτά εφαρμόζονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Οι αντιφατικές δηλώσεις των υπουργών του επιτελικού κράτους φανερώνουν την προχειρότητα και τη στοιχειώδη έλλειψη συντονισμού της κυβέρνησης. Είναι η αποθέωση της τακτικής «βλέποντας και κάνοντας», ενώ αποδεικνύει πως η στοχευμένη αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ παράγει αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας».

About Author