Ρωσία: Το νοσοκομείο αρνείται τη μεταφορά του Ναβάλνι στη Γερμανία

Το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται ο Αλεξέι Ναβάλνι, αρνείται να του επιτρέψει να μεταφερθεί σε άλλη καλύτερα εξοπλισμένη εγκατάσταση, στην οποία μπορεί να δεχθεί καλύτερη περίθαλψη, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός του.

Ο Ναβάλνι δίνει μάχη για τη ζωή του αφού ήπιε τσάι που οι συνεργάτες του πιστεύουν πως περιείχε δηλητήριο.

«Δε βρέθηκαν ίχνη δηλητηρίου στον οργανισμό του Ναβάλνι στις εξετάσεις που έγιναν», δήλωσε σήμερα ο υποδιευθυντής του νοσοκομείου της πόλης Ομσκ της Σιβηρίας, στο οποίο νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με την Κίρα Γιάρμις, την εκπρόσωπο του Ναβάλνι, ο επικεφαλής γιατρός είπε σήμερα πως η κατάστασή του είναι ασταθής και πως το νοσοκομείο θεωρεί πως η επιθυμία των συγγενών του να μετακινηθεί σε άλλο νοσοκομείο δεν είναι αρκετή για να δικαιολογήσει μια τέτοια μετακίνηση.

Ένα γερμανικό ασθενοφόρο αεροπλάνο με μια ομάδα εξειδικευμένη στη θεραπεία ασθενών σε κώμα πρόκειται να προσγειωθεί στο Ομσκ, δήλωσε η εκπρόσωπος.

«Η απαγόρευση της μεταφοράς του Ναβάλνι είναι μια απόπειρα κατά της ζωής του που εκτελείται αυτή τη στιγμή από γιατρούς και τις δόλιες αρχές που την επέβαλαν», έγραψε η Γιάρμις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Γερμανικός Τύπος: Στο Βερολίνο μεταφέρεται για νοσηλεία ο Ναβάλνι

About Author