Σήμερα οι αποφάσεις για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία – Συνεδριάζει η επιτροπή

Σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής επιδημιολόγων για τον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Έπειτα από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές) και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.). Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν σήμερα. Δηλαδή από ποια ηλικία και μετά θα χρησιμοποιηθεί η μάσκα, πώς θα γίνονται τα διαλείμματα, αν και πώς θα λειτουργήσουν τα κυλικεία αλλά και μια δέσμη μέτρων. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, Νίκο Σύψα, οι έρευνες δείχνουν ότι η μάσκα μπορεί να χρησιμοποιείται με ασφάλεια από την τρίτη δημοτικού.

Παράλληλα, ειδικό πρωτόκολλο θα εφαρμόζεται σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα μεταξύ των μαθητών, με βασική μέριμνα να μην κλείσει ολόκληρο το σχολείο. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Ν. Σύψας ανέφερε χθες στο OPEN ότι «αν έχουμε ένα κρούσμα δε θα κλείσει όλο το σχολείο, αλλά συγκεκριμένα τμήματα, θα γίνεται ιχνηλάτηση και απολύμανση, έτσι ώστε αν υπάρξει κρούσμα να μην υπάρξει διασπορά».

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας Mega για τις απουσίες, ανέφερε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη να απέχουν οι μαθητές από τη διδασκαλία εάν νοσήσουν οι ίδιοι ή κάποιος με τον οποίο μένουν μαζί, ενώ για τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα υπάρξει πρόβλεψη να μπορούν να απουσιάζουν από την παράδοση μαθημάτων στις αίθουσες.

 

 

About Author