Ν. Κεραμέως: Με μάσκα μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία – Αντίστροφη μέτρηση για τα οριστικά μέτρα

Θέμα χρόνου είναι να κλειδώσουν τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων. Όπως ξεκαθάρισε η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως η χρήση μάσκας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς θα είναι υποχρεωτική. Ωστόσο παραμένει υπό συζήτηση από ποια ηλικία οι μαθητές θα φοράνε υποχρεωτικά μάσκα.

Η υπ. Παιδείας αναφερόμενη στην τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού Covid-19 τόνισε πως «ήταν ομόφωνη απόφαση το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου υπό πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, εξήγησε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και καθηγητές, ενώ θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα.

Διευκρίνισε ότι η ηλικία για τη μάσκα από τους μαθητές είναι υπό συζήτηση και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες μαζί με το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών. Υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική εξέλιξη είναι υπό διαρκή παρακολούθηση από το υπ. Παιδείας και σε συμφωνία με τους ειδικούς θα λαμβάνονται, όπου χρειάζεται, νέα μέτρα.

«Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν άμεσα, όπως και για το ενδεχόμενο τεστ στα σχολεία» είπε η κ. Κεραμέως. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι καθ’ όλα έτοιμο και για την τηλεκπαίδευση, αν χρειαστεί.

Υπέρ της επιστροφής όλων των μαθητών στα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου τάσσεται και ο καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής, μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, αλλά, όπως διευκρινίζει στο ethnos.gr, θα πρέπει να υπάρξει και επιπλέον συνδυασμός μέτρων ώστε να υπάρχει προστασία των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Όπως δηλώνει ο κ. Τσακρής στο ethnos.gr «Το ιδανικό θα ήταν κάθε μαθητής να καθόταν μόνος του σε ένα θρανίο αλλά και να πηγαίνουν τα παιδιά πρωί – απόγευμα για μάθημα».

About Author