ΠΟΘΑ για ακυρώσεις εκδηλώσεων: “Μεθοδευμένη στοχοποίηση”

Την αγωνία τους για την εργασία στο θέαμα-ακρόαμα με τον περιορισμό, λόγω πανδημίας, των συναυλιών σε 100 θεατές και τις ματαιώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκφράζουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος.

Η ΠΟΘΑ, με επιστολή της στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, κάνει λόγο περί μεθοδευμένης «στοχοποίησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων για την ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού», παρότι «στις ελάχιστες εκδηλώσεις που έγιναν οργανωμένα, σε Φεστιβάλ και Δήμους, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τηρήθηκαν υποδειγματικά».

Μεταξύ άλλων η ΠΟΘΑ ζητά «την πλήρη αποζημίωση όλων των καλλιτεχνών και των εργαζομένων που θα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν». Επίσης «την επέκταση των μέτρων στήριξης (του έκτακτου βοηθήματος) για όλους τους εργαζομένους που υφίστανται απαγόρευση ή αναστολή ή περιορισμό της εργασίας τους λόγω υγειονομικών μέτρων, τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο». Ζητά ακόμη «επιδότηση όλων των ανέργων και ακύρωση της απόφασης για χωρητικότητα 100 ατόμων ανεξάρτητα από το μέγεθος του χώρου εκδηλώσεων». Και καταλήγει ζητώντας «να ξεκινήσουν επιτέλους οι συζητήσεις για το πλαίσιο των κλειστών χώρων για τη σεζόν που έρχεται».

About Author