Κοροναϊός: Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση σε ενδεχόμενο έξαρσης του ιού – Την Παρασκευή οι αποφάσεις

Μειωμένος, σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά τριψήφιος ήταν και χθες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κοροναϊού, με την κυβέρνηση να συζητά ήδη νέα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας.

Σαφείς κατευθύνσεις προς την αρμόδια επιτροπή που θα συνεδριάσει την Τετάρτη για να εξετάσει σειρά μέτρων, δόθηκαν κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη ενώ τις τελικές αποφάσεις αναμένεται να πάρει ο πρωθυπουργός την Παρασκευή.

Οι παρεμβάσεις που θα συζητηθούν την Τετάρτη είναι οι εξής:

– Αξιολόγηση μέτρων προηγούμενων ημερών με βάση την πορεία των κρουσμάτων και τα επιδημιολογικά δεδομένα για να δουν αν αυτά έχουν αποδώσει

– Αν θα γίνει η χρήση μάσκας υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους

– Τηλεργασία – Πόσοι κλάδοι μπορούν να συνεχίσουν με αυτό

– Στοχευμένα τεστ (ηλικιακές ομάδες – περιοχές)

– Τοπικά lockdown

– Μέτρα τύπου “Πόρου” σε μεγάλα αστικά κέντρα αν υπάρχει εξάπλωση του κοροναϊού.

Χθες παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας, τα κρούσματα ανά περιοχές και ηλικίες και τα δεδομένα από το σύστημα Υγείας. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι υπάρχει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες.

Ειδική αναφορά έγινε για τα πρωτόκολλα επιστροφής στην εργασία για εκείνους που γυρίζουν από διακοπές. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες ύστερα από τη συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή των επιστημόνων.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη για παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα αν κριθεί από τους ειδικούς, ενώ ζήτησε την κωδικοποίηση των κανόνων για την χρήση μάσκας, ώστε να είναι σαφές στους πολίτες που είναι υποχρεωτική.

About Author