Αποστολακόπουλος: Ανησυχία για το «κοκτέιλ» κοροναϊού και ιού της γρίπης το χειμώνα  

Την ανησυχία του για το “κοκτέιλ” κοροναϊού και γρίπης τον χειμώνα που έρχεται εξέφρασε ο βιοπαθολόγος Παναγιώτης Αποστολακόπουλος.

Όπως είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, “ο ιός παραμένει ο ίδιος, ίσως έχει μικρότερη μεταδοτικότητα επειδή λόγω διακοπών ο κόσμος είναι σε ανοιχτούς χώρους. Θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα το χειμώνα όταν ο κόσμος μπει σε κλειστούς χώρους, τότε και με την έλευση τoυ ιού της γρίπης θα έχουμε αρκετά μεγαλύτερο πρόβλημα του σημερινού. Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα με το δεύτερο κύμα”.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα, είπε ότι “μπορούν ακόμα να αποδώσουν. Να τηρήσουμε τα μέτρα κι αν χρειαστεί να πάρουμε περισσότερα. Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, δεν ξέρω κατά ποσό αυτό το πράγμα μπορεί να μαζευτεί, μπορούμε όμως να κάνουμε ακόμα αρκετά πράγμα ώστε να μαζέψουμε την κατάσταση”.

Πρόσθεσε πάντως ότι “είμαστε σχετικά καλά σε σχέση με τις άλλες χώρες δεν ανησυχώ ακόμα για το εάν αντέξει το σύστημα υγείας με τα υπάρχοντα δεδομένα. Έχει εξοπλιστεί, και θεωρώ ότι θα αντέξει στη νέα δεύτερη φάση της πανδημίας που βρίσκεται εν εξελίξει. Ήρθε νωρίτερα αλλά περιμέναμε να έρθει και νωρίτερα”.

«Υπάρχουν διαφορετικά στελέχη του ιού, γι’ αυτό άλλοι άνθρωποι νοσούν άσχημα, άλλοι ήπια και άλλοι είναι ασυμπτωματικοί. Ο ιός είναι εδώ και θα μείνει αρκετά χρόνια». «Ο ιός θα προσαρμοστεί θα είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρος για τους ανθρώπους και θα έχουμε το εμβόλιο» διευκρίνισε πάντως ο κ. Αποστολακόπουλος.

Πηγή: skai.gr

About Author