Αθηνά Λινού: Πιο αυστηρά μέτρα αλλιώς θα έχουμε περισσότερα θύματα απ’ ότι σε πόλεμο

Αν δεν πειθαρχήσουμε στα μέτρα και δεν ληφθούν κι άλλα, ακόμη πιο αυστηρά, θα έχουμε περισσότερα θύματα από κορονοϊό απ’ ότι αν βρισκόμασταν σε πόλεμο, προειδοποιεί η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, προσθέτοντας ότι πρέπει άμεσα η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Διαφορετικά, ο χειμώνας θα μας βρει με πάρα πολλά κρούσματα στις εντατικές και ίσως χωρίς επαρκή αριθμό ΜΕΘ για να καλύψουμε την νοσηλεία όσων την χρειάζονται. Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρει η καθηγήτρια σε συνέντευξή της στο liberal.gr.

 

Μιλά επίσης για την ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων, τα οποία θα συνοδεύονται από κίνητρα που δυσκολεύουν τον συγχρωτισμό των ανθρώπων, όπως να επιστρατευτούν έναντι μισθώματος τα σχολικά λεωφορεία, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των μέσων μαζικής μεταφοράς. Επίσης να καθιερωθούν κουπόνια για την χρήση ταξί ή και βενζίνης, προκειμένου να πηγαίνουν στην εργασία τους άνθρωποι με αντικειμενικά οικονομικά προβλήματα.

Μιλά επίσης για την ανάγκη να υπάρξει άμεσα καμπάνια ευαισθητοποίησης ειδικά των νέων, θυμίζει ότι στην πανδημία της γρίπης του 1917 ο πλανήτης θρήνησε εκατομμύρια θυμάτων και ότι ήδη σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο οι νεκροί έχουν πλέον ξεπεράσει τους 700.000. «Δεν νομίζω ότι σε πολέμους έχουμε τόσο μεγάλους αριθμούς θυμάτων», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πηγή: liberal.gr

About Author