Τουρκικά ΜΜΕ: «Επικοινωνία Μέρκελ – Ερντογάν εντός της εβδομάδας»

Στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρονται τα τουρκικά ΜΜΕ, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων πως ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο τις προσεχείς ημέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την SABAH, «μετά το κάλεσμα του για σύνοδο για τη Μεσόγειο, αυτή την εβδομάδα θα μιλήσει τηλεφωνικά με τη Μέρκελ. Στην τηλεφωνική συνομιλία θα τεθεί, το ζήτημα της πρόσκλησης του Ερντογάν προς τις χώρες της Μεσογείου με τη δήλωση “ελάτε να βρούμε μια φόρμουλα που να ικανοποιεί όλους”, αλλά και η στάση της Ελλάδας».

Η ΗURRIYET, με τίτλο «Ελληνικό θέατρο στη Μεσόγειο» γράφει πως «η Τουρκία δεν υποχώρησε κι έκανε αυτό που είπε. Το Oruc Reis έφτασε στο νοτιοδυτικό άνοιγμα της Κύπρου για να κάνει έρευνες». Είμαστε έτοιμοι για όλα και για σύγκρουση», προσθέτει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η Toυρκία επιθυμεί μια δίκαιη λύση στη Μεσόγειο με τη συνάντηση όλων των χωρών της περιοχής. Όμως είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της και είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και για σύγκρουση».

Επίσης, γράφει πως «το Oruc Reis θα κάνει έρευνες σε 16 οικόπεδα που περιλαμβάνουν και τα 7 στα σύνορα του Τουρκο-Λιβυκού Μνημονίου. Το πλοίο που κινείται με ταχύτητα 8 χιλιομέτρων την ώρα θα συγκεντρώσει στοιχεία για τα πλούσια κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου. Μια άλλη αποστολή του είναι να συγκεντρώσει δεδομένα που είναι απαραίτητα για τον καθορισμό της ΑΟΖ Τουρκίας στα δυτικά όρια».

Μήνυμα Ερντογάν στα ελληνικά μέσω Anadolu

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας «Anadolu» μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ανήρτησε αποσπάσματα δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα ελληνικά.

Στην ανάρτηση συμπεριλαμβάνεται βίντεο που έχει υποτιτλιστεί στα ελληνικά, με αποσπάσματα των χθεσινών δηλώσεων του Τούρκου προέδρου, γράφοντας: “Ελάτε, ως όλες οι χώρες του Μεσογείου, να ενωθούμε και να βρούμε μια φόρμουλα αποδεκτή από όλους που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων”.

Πηγή: skai.gr

 

About Author