Εκτάκτως στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης ο Τσιόδρας – Πληροφορίες για δεκάδες κρούσματα σε οίκο ευγηρίας

Στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης μετέβη εσπευσμένα σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων κοροναϊού σε οίκο ευγηρίας. Τον Λοιμωξιολόγο συνοδεύει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, έπειτα από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Στον οίκο ευγηρίας εντοπίστηκαν αρχικά οκτώ θετικά κρούσματα, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν εκεί και εργαζόμενοι. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, τα κρούσματα ξεπερνούν τα 30.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι δύο άνδρες και πέντε γυναίκες, ηλικίας από 80 έως 92 ετών, και μία εργαζόμενη εντοπίστηκαν θετικοί. Όλοι τους διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ σε όσους μένουν και εργάζονται στον οίκο ευγηρίας πραγματοποιήθηκαν τεστ, από τα οποία φέρεται να προέκυψαν πάνω από 30 θετικά κρούσματα.

Ο οίκος ευγηρίας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν κρούσματα, ωστόσο, για την ώρα δεν έχουν επίσημη ενημέρωση ως προς τον αριθμό, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία των διαγνωστικών τεστ, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ηλικιωμένους.

«Αυτή την ώρα γίνεται και νέα δειγματοληψία, στέλνονται τα δείγματα στον ΕΟΔΥ και ακολουθούμε όλες τις οδηγίες που μας δίνονται», δήλωσε στο GRTimes.gr, ο εκπρόσωπος του οίκου ευγηρίας Ιωάννης Ζαγκλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας βρίσκονται πάνω από 100 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων. «Όλοι όσοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κοροναϊό έχουν απομονωθεί και θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο», συμπληρώνει ο κ. Ζαγκλής.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΕΟΔΥ η ιχνηλάτηση των επαφών ακόμα 100 ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με τους ηλικιωμένους και τους εργαζομένους.

 

About Author