Παραιτήθηκε ο Γιάννης Γλέζος από το ΔΣ της «Αυτοδιαχείρισης»

Την παραίτησή του από το ΔΣ του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων, υπέβαλε χθες ο Γιάννης Γλέζος,  έχοντας διατελέσει επί 11 έτη Πρόεδρος της «Αυτοδιαχείρισης» και από το 2018 έως και σήμερα μέλος του ΔΣ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Ο Γιάννης Γλέζος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εδραίωση ενός αυτοδιαχειριζόμενου Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης για τους δημιουργούς μουσικών έργων στην Ελλάδα, αντιστάθηκε στην κερδοσκοπική ιδιωτική διαχείριση του πνευματικού δικαιώματος και γιγάντωσε σημαντικά την αρχικά μικρή Αυτοδιαχείριση με ήθος, ακεραιότητα και σθένος.

Αποχωρεί αυτοβούλως θεωρώντας ότι έχει ολοκληρώσει το έργο του και δηλώνοντας την υποστήριξή του και την εμπιστοσύνη του στην παρούσα ηγεσία και διεύθυνση της Αυτοδιαχείρισης. Στην επιστολή παραίτησής του, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η Αυτοδιαχείριση έχει καταστεί ένας σύγχρονος Οργανισμός που λειτουργεί με ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, τον οποίο εμπιστεύτηκαν ΟΣΔ από όλο τον κόσμο, και ο οποίος σήμερα κάτω από την σκέπη του έχει σημαντικά ελληνικά ονόματα και ξένους δημιουργούς. «Για μένα έχει επίσης σημασία ότι τον εμπιστεύονται και οι χρήστες, που είναι εκείνοι που τιμούν το έργο μας και εξασφαλίζουν το εισόδημά μας. Το μέλλον μάς θέλει όλους μαζί. Κανέναν χώρια», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αποχωρώντας ο Γιάννης Γλέζος ελπίζει στην ένωση όλων των δημιουργών και δικαιούχων κάτω από μία στέγη και δηλώνει ότι «η Αυτοδιαχείριση μπορεί να πραγματοποιήσει το όραμα του ενός και μόνου Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων στην Ελλάδα».

 

 

About Author