Ο Πολ Μακάρτνεϊ αποκαλύπτει γιατί κατέθεσε αγωγή κατά των Beatles

Κάποιες «παρανοήσεις» επιχειρεί να ξεκαθαρίσει, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό GQ, ο Πολ Μακάρτνεϊ σχετικά με τη διάλυση των Beatles το 1970, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο λόγος για τον οποίο κατέθεσε αγωγή κατά της μπάντας.

«Υποθέτω ότι όταν διαλύθηκαν οι Beatles πιθανά να υπήρχε κάποια παρανόηση ότι κατά κάποιον τρόπο όλοι μισούσαμε όλους», είπε ο 78χρονος σήμερα Μακάρτνεϊ. «Αυτό που συνειδητοποιώ τώρα είναι πως, ότι οι Beatles ήταν μια οικογένεια, επειδή ήταν μια παλιοπαρέα, οι οικογένειες καυγαδίζουν. Και στις οικογένειες υπάρχουν διαφωνίες. Και κάποιοι θέλουν να κάνουν αυτό και κάποιοι άλλοι θέλουν να κάνουν το άλλο».

Οι υπόλοιποι τρεις, ο Τζον Λένον, ο Τζορτζ Χάρισον και ο Ρίνγκο Σταρ ήθελαν εκείνη την εποχή τον Άλαν Κλάιν για μάνατζερ. Η γνώμη του Πολ ήταν ότι ο Κλάιν ήταν ένας «f* idiot». «Ο μόνος δρόμος που είχα για να σώσω τους Beatles και την Apple (σ.σ. την Apple Records, τη δισκογραφική εταιρεία της μπάντας) -και για να κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ του Πίτερ Τζάκσον “Get Back”, που μας επέτρεπε να κυκλοφορήσουμε το άλμπουμ “Anthology” και όλα τα remaster των σπουδαίων άλμπουμ των Beatles- ήταν να καταθέσω αγωγή κατά του συγκροτήματος», εξήγησε. Και πρόσθεσε: «Αν δεν το είχα κάνει, τα πάντα θα ανήκαν στον Κλάιν. Ο μόνος τρόπος για να μας βγάλω από αυτό ήταν να κάνω ό,τι έκανα».

Πηγή: ΑΠΕ

 

About Author