Υπεγράφη η συμφωνία για την ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αιγύπτου, Νίκος Δένδιας και Σάμεχ Σούκρι, υπέγραψαν το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Αυγούστου, συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετέβη σήμερα αιφνιδίως και σύμφωνα με πληροφορίες μετά από ολονύχτιες συνομιλίες, στο Κάιρο για διαβουλεύσεις σε σχέση με τη συμφωνία για οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει ότι θα επισκεφθεί την Αίγυπτο για μια συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών και μάλιστα όπως είχε δηλώσει, «η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών επιτυγχάνεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, μέσω έγκυρων συμφωνιών, όχι μέσω άκυρων συμφωνιών, όπως αυτή που υπογράφηκε μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA)» (σ.σ. με τον Σάρατζ).

Η Αίγυπτος επιδιώκει την ακύρωση της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης. Το Κάιρο και η Αθήνα συμφώνησαν πριν από αρκετούς μήνες, να επιταχύνουν την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

About Author