Κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά – Με αυξημένη πληρότητα αναχωρούν τα πλοία

Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ξεκινούν οι διακοπές για χιλιάδες Αθηναίους, με τα πλοία να αναχωρούν με αυξημένη πληρότητα. Όπως είναι γνωστό, χθες η κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση της πληρότητας στα πλοία.

Όπως μεταδίδει το Mega, η κίνηση από το πρωί ήταν αυξημένη, με τον περισσότερο κόσμο να επιβιβάζεται στα πλοία της γραμμής με προορισμό, την Πάρο, τη Νάξο και τη Σαντορίνη.

Υπενθυμίζεται ότι στο 80% από το 60%, που ήταν έως χθες, αυξάνεται το πρωτόκολλο των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Επίσης διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό. Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων επιτρέπονται μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία με το συνοδό τους.

Αναφορικά με τα ταχύπλοα υδροπτέρυγα που το πρωτόκολλο επιβατών ήταν στο 50% μπορεί να αυξηθεί στο 80%, μόνο εάν αυτά διαθέτουν φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air) και εφόσον βεβαιώνεται, με ευθύνη του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων, καθώς και των φορέων κυβερνητικής πιστοποίησης αυτών, η τοποθέτηση και η λειτουργία τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για κάθε παράβαση των διατάξεων καθώς και των μέτρων επιβάλλεται, κατά περίπτωση: α) στους επιβάτες, τους ναυτικούς πράκτορες και τα μέλη του πληρώματος πρόστιμο 150 ευρώ και β) στον πλοιοκτήτη, τον διαχειριστή, τους πλοιάρχους και τους φορείς κυβερνητικής πιστοποίησης πρόστιμο 1.000 ευρώ.

About Author