Κοροναϊός: Ανησυχία Κικίλια για ασυμπτωματικούς φορείς

Έκκληση στους πολίτες να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να αποφεύγουν τον συνωστισμό απηύθυνε μέσω του ραδιοφώνου του Σκάι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως τόνισε, ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του κοροναϊού είναι η ατομική μας συμπεριφορά. Όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι ξέραμε πως θα υπάρξουν με το άνοιγμα του τουρισμού και πρόσθεσε ότι είμαστε σε χαμηλότερα επίπεδα από άλλες χώρες και αυτό οφείλεται στο οργανωμένο σύστημα ελέγχου και ιχνηλάτησης.

«Ξέραμε πως με το άνοιγμα τουρισμού θα είχαμε αύξηση. Είναι προφανές πως σε σχέση με άλλες χώρες είμαστε πολύ χαμηλότερα διότι έχουμε οργανωμένο σύστημα ελέγχου ιχνηλάτησης και απομόνωσης κρουσμάτων», είπε συγκεκριμένα υπογραμμίζοντας πως αντιδρούμε άμεσα στα δεδομένα.

«Είχαμε φτάσει το Ρ στο 0.119» συνέχισε ο υπουργός επισημαίνοντας ότι αυτό σε μεγάλο βαθμό σήμαινε ότι είχε ελεγχθεί ο ιός. «Αλλά ξέραμε ότι δεν θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τον κόσμο στα σπίτια και κάναμε όλες αυτές τις θυσίες για να στηρίξουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας», πρόσθεσε.

Ο υπουργός, εξέφρασε την ανησυχία του τόσο για την ύπαρξη ορφανών, ασυμπτωματικών κρουσμάτων, αφού δεν είναι δυνατόν από αυτά να βρεθεί από πού έγινε μετάδοση του ιού, όσο και για τα φαινόμενα χαλάρωσης των μέτρων προστασίας για τον κοροναϊό στην Ελλάδα, που παρατηρούνται πλέον σε κάποιο βαθμό. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο πολιτών που δεν προσέχουν, τόνισε μεταξύ άλλων.

Όπως περιέγραψε ο υπουργός, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα αντιμετωπίζαμε την πιο μεγάλη κρίση δημοσιάς υγείας των τελευταίων ετών και με βάση το παραπάνω εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός πως το Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Υγείας οργανώθηκε σωστά. Ο πρωθυπουργός, δήλωσε ο κ. Κικίλιας, τόλμησε νωρίτερα από κάθε άλλο Ευρωπαίο ηγέτη και πήρε μέτρα. Επωμίστηκε τεράστιο βάρος, δικαιώθηκε και έτσι δεν αντιμετωπίσαμε τα χειρότερα, όπως συνέβη σε άλλες χώρες.

Πηγή: skai.gr

 

About Author