Ίλον Μασκ: “Θα κάνουμε πραξικόπημα όπου θέλουμε” – Κύμα αντιδράσεων στο twitter

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Ίλον Μασκ, προκάλεσε «καταιγίδα» στο Twitter, αφού δήλωσε ότι δεν έχει αντίρρηση να πραγματοποιούνται επιχειρήσεις αλλαγής καθεστώτος προς όφελος της εταιρείας του. Αρκετοί χρήστες εξέλαβαν ως αστείο το tweet του Μασκ.

Τα προκλητικά σχόλια έγιναν αφού ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας πρότεινε ότι ένα κυβερνητικό νομοσχέδιο για την ενίσχυση της παρακμάζουσας οικονομίας της Αμερικής «δεν θα ήταν προς το συμφέρον του λαού».

Ένας σχολιαστής απάντησε: «Ξέρεις τι δεν ήταν προς το συμφέρον των ανθρώπων; Η αμερικανική κυβέρνηση οργανώνει πραξικόπημα εναντίον του Έβο Μοράλες στη Βολιβία, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε το λίθιο εκεί».

Ο Μασκ, απάντησε: «Θα κάνουμε πραξικόπημα όπου θέλουμε! Αντιμετωπίστε το».

Η δημοσίευση προκάλεσε πανδαιμόνιο στο Twitter. Ο δημοσιογράφος Max Blumenthal ισχυρίστηκε ότι το απογοητευτικό tweet του Musk «ουσιαστικά πιστώνεται το πραξικόπημα για το λίθιο της Βολιβίας».

Ωστόσο, δεν εξέλαβαν όλοι τη δήλωση του CEO της Tesla κυριολεκτικά. Ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι ο Mασκ αστειεύεται, ακόμη και αν πρόκειται για κακόγουστο αστείο.

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, παραιτήθηκε και εγκατέλειψε τη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο μετά από κατηγορίες για εκλογική απάτη. Σε συνέντευξή του, χαρακτήρισε την εκδίωξή του «πραξικόπημα» με στόχο την τοποθέτηση ενός δεξιού ηγέτη που θα «ανοίξει» τα αποθέματα λιθίου της Βολιβίας – από τα μεγαλύτερα στον κόσμο – προς εκμετάλλευση.

About Author