ΣΥΡΙΖΑ: Το κράτος του Μητσοτάκη υπηρετεί μόνο τις τράπεζες

Για απροκάλυπτες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμποντας σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο αναφέρεται σε διάταξη περί ευνοϊκής μεταχείρισης τραπεζικών στελεχών.

Ειδικότερα, πρόκειται για δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο επικαλείται δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που κρίνουν ως ανεφάρμοστη τη διάταξη περί ευνοϊκής μεταχείρισης τραπεζικών στελεχών που κατηγορούνται για απιστία.

«Οι δικαστικές αποφάσεις που φέρνει στη δημοσιότητα το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών, αποκαλύπτουν τις απροκάλυπτες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη» ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση προχώρησε σε διατάξεις-δώρο στους τραπεζίτες, παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος. Οι δικαστικές αποφάσεις επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για το κράτος δικαίου. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η προάσπιση των ισχυρών».

«Για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώνεται ότι το “επιτελικό” κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι το κράτος στην υπηρεσία των τραπεζικών στελεχών και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων» κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ή της κυβέρνησης.

About Author