Ο Χατζηνικολάου ζήτησε από τον Πάιατ να… ενημερώσει τους ανωτέρους του

Μετά το σάλο την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα “αμφισβητούμενα ύδατα” στο Καστελόριζο προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις με αποτέλεσμα να παρέμβει ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ και να δηλώσει:

“Το Καστελλόριζο έχει υφαλοκρηπίδα και δικαιώματα ΑΟΖ”. Σχολιάζοντας την αναφορά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε “αμφισβητούμενα νερά”, υπογράμμισε :«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ο όρος “αμφισβητούμενα” αναφέρεται απλώς σε περιοχές όπου περισσότερες από μία χώρες προβάλλουν θαλάσσιες διεκδικήσεις».

Το γεγονός πάντως προκάλεσε ένα tweet του Νίκου Χατζηνικολάου ο οποίος προτρέπει τον αμερικανό αξιωματούχο να ενημερώσει τους ανωτέρους του.

“Ενημερώστε επειγόντως τους προϊσταμένους σας στο State Department”, έγραψε ο Νίκος Χατζηνικολάου και πρόσθεσε σε δεύτερο tweet: “Αμφισβητούμενα ύδατα λέει η ανακοίνωση του υπουργείο σας των Εξωτερικών. Η τουρκική Navtex αναφέρεται και σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας… Πώς ακριβώς αμφισβητούνται αυτά;”.

Και ο Τζέφρι Πάιατ απάντησε πώς όταν μιλάει, μιλάει εξ ονόματος των ΗΠΑ και όχι κατά μόνας:

“Οι δικές σας θέσεις κύριε Πρέσβη είναι δίκαιες,καθαρές και ενισχύουν τη διεθνή νομιμότητα.Ευχόμαστε να υιοθετηθούν πλήρως και χωρίς «αστερίσκους» από την αμερικανική κυβέρνηση.Η ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν είναι… «διαφιλονικούμενη»”, κατέληξε ο γνωστός δημοσιογράφος.

About Author