Στους 201 οι νεκροί από τον κοροναϊό στη χώρα μας

Μία 78χρονη Ελληνοαμερικανίδα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου Κρήτης έχασε τη μάχη με τον νέο κοροναϊό. Η εξέλιξη ανεβάζει στους 201 τον αριθμό των νεκρών από Covid-19 στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες η 78χρονη είχε μεταφερθεί στο Βενιζέλειο από το νοσοκομείο της Ρόδου, όπου έκανε διακοπές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη 22/7/20, ανακοινώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι και 32 νέα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ. Τα 9 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και ακόμη 5 ήταν εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. 8 κρούσματα κατεγράφησαν στη Θεσσαλονίκη και 6 στην Αττική, ενώ από ένα κρούσμα επιβεβαιώθηκε σε Ξάνθη, Ηράκλειο, Εύβοια και Μαγνησία.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.077 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 54.5% άνδρες.

Τα 32 νέα κρούσματα κατανέμονται αναλυτικά ως εξής:

– εννέα κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– πέντε εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– οκτώ κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,

– έξι κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,

– ένα κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης,

– ένα κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου,

– ένα κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας,

– ένα κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Από το σύνολο των 4.077 κρουσμάτων, 1128 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2066 (50.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (80.0% άνδρες).

About Author