Κοροναϊός: Προβληματισμός για τα διάσπαρτα κρούσματα – Κρίσιμο το επόμενο 10ήμερο

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται για μια ακόμα φορά η πανδημία του νέου κοροναϊού στη χώρα μας, με την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές να φοβούνται έξαρση των κρουσμάτων. Μάλιστα, ο Ιούλιος θεωρείται μήνας «κλειδί», καθώς τις επόμενες 10-15 ημέρες αναμένεται να φανούν οι επιπτώσεις από τα φαινόμενα συνωστισμού και χαλάρωσης.

Την Τρίτη ανακοινώθηκαν 36 νέα κρούσματα του κορωνοϊού εκ των οποίων τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4048, εκ των οποίων 54.6% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι δύο, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 197 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (80.0% άνδρες).

Από το σύνολο των 4048 κρουσμάτων, 1118 (27.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2059 (50.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Πού καταγράφηκαν τα νέα κρούσματα:

δύο κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
τρία εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
17 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
τέσσερα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
ένα από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
ένα στην περιφερειακή ενότητα Αιτωολοακαρνανίας,
ένα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,
ένα στην περιφερειακή ενότητα Κορίνθου,
ένα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας,
ένα στην περιφερειακή ενότητα Σάμου,
δύο στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
δύο στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας
Οι δύο νέοι θάνατοι αφορούν μία γυναικά 89 ετών με υποκείμενα που κατέληξε την Τρίτη στο Σωτηρία και ένας άνδρας 71 ετών που κατέληξε στην Άρτα πριν περίπου 2 εβδομάδες και δηλώθηκε εκ των υστέρων.

About Author