Τσίπρας για NΑVTEX: Τίποτε λιγότερο από όσα κάναμε εμείς τον Οκτώβριο του 2018

Η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας με τη NAVTEX που εξέδωσε η γειτονική χώρα για έρευνες τουρκικού πλοίου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – απευθυνόμενος στους συνεργάτες του φέρεται να είπε: “Μετά την πλήρη διπλωματική αποτυχία στη Σύνοδο Κορυφής, το ελάχιστο που περιμένω από την κυβέρνηση είναι, σε περίπτωση απόπειρας έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, να μην κάνει τίποτε λιγότερο από όσα κάναμε εμείς τον Οκτώβριο του 2018”.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2018 η Ελλάδα με τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς απέτρεψε τουρκικό πλοίο από το να πραγματοποιήσει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις έρευνες του Uruc Reis συγκάλεσε σύσκεψη με τον τομεάρχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για θέματα Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και τον διπλωματικό του σύμβουλο Βαγγέλη Καλπαδάκη.

About Author