Κουβέλης: Δεν συμμερίζομαι την ταύτιση της υπόθεσης Novartis, με το 1989

Μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την Δικαιοσύνη και την υπόθεση Νovartis, ο Φώτης Κουβέλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πήρε αποστάσεις από την άποψη που εξέφρασε προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας ότι η κυβέρνηση στήνει «ριμέικ του βρώμικου 89», καθώς σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχουν αναλογίες των δύο περιπτώσεων και ως εκ τουτου δεν συμμερίζεται την ταύτιση της σημερινής υπόθεσης Novartis, μ’εκείνη του 1989. Αντιθέτως, ο Φώτης Κουβέλης υπερασπίστηκε την τότε στάση του Συνασπισμού που μετείχε στην κυβέρνηση Τζαννετάκη.

«Δεν υπάρχουν αναλογίες μεταξύ εκείνης της υπόθεσης και της παρούσας. Το χαρακτηριστικό εκείνων των ζητημάτων είχε άλλη αφετηρία, αναφερόταν σε ζητήματα που είχαν σχέση με την υπόθεση της διαχείρισης συγκεκριμένων χρηματικών ποσών και ενεργειών εκ μέρους του Κοσκωτά. Εκείνο το οποίο πρέπει να σημειώσω είναι ότι τότε η Αριστερά ήταν στην κυβέρνηση, μετείχε στην κυβέρνηση, εγώ μάλιστα είχα την τιμή να είμαι και υπουργός Δικαιοσύνης. Πρέπει να σας πω ότι δεν υπήρξε καμία μα καμία παρέμβαση από την πλευρά της τότε κυβέρνησης και ειδικά από την πλευρά του υπουργείο Δικαιοσύνης.

»Να θυμίσω, είναι ζωντανή ακόμη η φωνή, όταν λέγαμε «ό,τι θα πει η Δικαιοσύνη». Είναι άλλης τάξης ζήτημα αν η υπόθεση πέρασε ή δεν πέρασε από τις αίθουσες του Αρείου Πάγου όπου συνεδρίαζε και το Ειδικό Δικαστήριο. Εκείνο το οποίο όμως θέλω να επισημάνω ότι δεν υπήρξε επίθεση από την πλευρά της τότε κυβέρνησης εναντίον της Δικαιοσύνης. Και το δεύτερο: η Αριστερά τι είχε πει τότε, «να κριθεί από την Δικαιοσύνη», δηλαδή η πολιτική της διεκδίκηση ήταν στο επίπεδο των αρχών. Γι’ αυτό και δεν συμμερίζομαι την ταύτιση της σημερινής υπόθεσης, Novartis γενικότερα, με εκείνη του 1989».

About Author