Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από την Κύπρο όπου βρισκόταν για την επέτειο από την τουρκική εισβολή.

Στις 14.23′ ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 έκανε υπερπτήσεις πάνω από τις νήσους Στρογγύλη και Μεγίστη, στα 12.500 πόδια, αυξάνοντας κι άλλο τον «πυρετό» στην περιοχή. Το ίδιο ζεύγος αεροσκαφών στις 14.56′ προχώρησε και σε νέα υπερπτήση πάνω από τη Μεγίστη, στις 29.000 πόδια. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές έως το μεσημέρι σήμερα, είχαν καταγραφεί δεκάδες παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη.

Παράλληλα, σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Η μεγαλύτερη κινητοποίηση γίνεται στο Πολεμικό Ναυτικό, ενώ ο Στόλος είναι έτοιμος να αποπλεύσει και το προσωπικό που ήταν εκτός ανακαλείται.

Παρότι το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας παρακολουθούν ψύχραιμα τις κινήσεις της Άγκυρας, ο Στόλος είναι έτοιμος να αποπλεύσει και το προσωπικό που ήταν εκτός, ανακαλείται.

Στα σύνορα έχουν τεθεί όλοι σε ύψιστη επιφυλακή, τόσο σε Έβρο όσο και στις μονάδες των νησιών, όπου επίσης ανακαλούνται οι άδειες του προσωπικού.

About Author