Χαρδαλιάς: Έχουμε 53 ενεργά κρούσματα – Oι 5 χώρες από τις οποίες προήλθαν τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα

Στοιχεία σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας γνωστοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην πρώτη εβδομαδιαία ενημέρωση, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων από την 1η Ιουλίου έως και την 19η Ιουλίου έχουν εισέλθει στη χώρα μας 918.032 άνθρωποι. Οι πέντε χώρες από τις οποίες προήλθαν τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα είναι η Σερβία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Αλβανία και οι ΗΠΑ.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως από το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας, στη Θεσσαλονίκη, μέχρι σήμερα, τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας ανέρχονται σε 4.007, εκ των οποίων τα 53 είναι ενεργά, τα 1.030 πήραν εξιτήριο, 2.347 ανάρρωσαν, 12 παραμένουν διασωληνωμένοι και 195 κατέληξαν.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού είναι αναμενόμενη λόγω των επισκεπτών-τουριστών, ωστόσο τόνισε ότι είναι χαμηλός ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών. Δίνουμε έμφαση σε δύο σημεία, υπογράμμισε: στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και την αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού ειδικά σε κλειστούς χώρους.

About Author