Σύνοδος Κορυφής: Νέες προτάσεις για να αρθεί το αδιέξοδο – Πού επικεντρώνονται οι διαφωνίες

«Νέες προτάσεις» για το σχέδιο ανάκαμψης αναμένονται σήμερα Σάββατο, δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να πειστούν οι λεγόμενες φειδωλές χώρες, με επικεφαλής την Αυστρία και την Ολλανδία, και οι συζητήσεις να προχωρήσουν προς μια συμφωνία ανάμεσα στους 27, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι προτάσεις αυτές θα τεθούν «υπό διάφορα σχήματα» στις χώρες και στη συνέχεια στην Ολομέλεια της Συνόδου, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 11:00 τοπική ώρα, δηλαδή στις 12:00 ώρα Ελλάδας. Το ύψος του σχεδίου, ο καταμερισμός του ανάμεσα σε επιχορηγήσεις και δάνεια και οι όροι για τη λήψη των χρημάτων βρίσκονται στο επίκεντρο των διαφωνιών.

Τη νέα πρόταση αναμένεται κατά τις ίδιες πηγές να παρουσιάσει o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Σαρλ Μισέλ θα ξεκινήσει σήμερα τις επαφές του συναντώντας τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, το Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

 

 

 

 

About Author