Σταρ του Χόλιγουντ καλούν τον κόσμο να φορέσει μάσκες (vid)

Πολλοί διάσημοι ηθοποιοί δάνεισαν τη φωνή τους στα «σποτάκια ευαισθητοποίησης» προκειμένου να πειστούν οι Αμερικανοί να φορούν μάσκα.

Αυτή η διαφημιστική εκστρατεία, που θα προβληθεί σε όλες τις ΗΠΑ, τιτλοφορείται «Αμερική, βάλε τη μάσκα σου» και ξεκίνησε από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, σε συνεργασία με την Tribeca Enterprises, την εταιρεία που οργανώνει το κινηματογραφικό φεστιβάλ Τραϊμπέκα.

Πρόκειται για βιντεάκια διαρκείας 30 δευτερολέπτων που δείχνουν ανώνυμους πολίτες να φορούν μάσκα. Οι γνωστοί ηθοποιοί δανείζουν μόνο τη φωνή τους. «Όταν φοράτε μάσκα, κερδίζετε τον σεβασμό μου. Επειδή η μάσκα σας δεν προστατεύει εσάς, προστατεύει εμένα», ακούγεται να λέει ο Μόργκαν Φρίμαν στο δικό του σποτάκι. «Φοράω τη μάσκα μου για να σας προστατεύσω. Αμερικανοί, να είστε δυνατοί σαν Νεοϋορκέζοι, φορέστε μάσκα».

Συνολικά έχουν γυριστεί οκτώ φιλμάκια από τη βραβευμένη με δύο Όσκαρ Κάθριν Μπίγκελοου, με τις φωνές των Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέιμι Φοξ και Έλεν Πομπέο (πρωταγωνίστριας του Grey’s Anatomy). Τα βίντεο θα προβληθούν σε όλη τη χώρα.

About Author