Αλ. Τσίπρας: “Ανοσία αγέλης” στην οικονομία από την κυβέρνηση της ΝΔ

“Yπάρχει μια αντίληψη η οποία λέει ότι η οικονομία δεν μπορεί να στηρίζεται στην μικρή και την μεσαία επιχείρηση, μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις. Εγώ αυτό το ονομάζω «ανοσία αγέλης», έτσι που αντιμετωπίζουν την οικονομία, κάποιοι δεν θα αντέξουν, θα κλείσουν, θα βάλουν λουκέτα, θα έρθουν οι ισχυροί και τότε θα τους δώσουμε κάποια χρήματα να προχωρήσουν μπροστά. Αυτή είναι η αναδιάρθρωση στην αγορά, την οποία κάποιοι επιδιώκουν”.τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά την σύσκεψη με τους φορείς της Κεφαλονιάς

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε στην συνέχεια της ομιλίας του προς τους φορείς της Κεφαλονιάς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας για λανθασμένη στήριξη των επιχειρήσεων, από την οικονομική κρίση που έχει φέρει ο κορονοϊός στην ελληνική αγορά.

Αναλυτικότερα ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι “υπάρχει μια αντίληψη η οποία λέει ότι η οικονομία δεν μπορεί να στηρίζεται στην μικρή και την μεσαία επιχείρηση, μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις. Εγώ αυτό το ονομάζω «ανοσία αγέλης», έτσι που αντιμετωπίζουν την οικονομία, κάποιοι δεν θα αντέξουν, θα κλείσουν, θα βάλουν λουκέτα, θα έρθουν οι ισχυροί και τότε θα τους δώσουμε κάποια χρήματα να προχωρήσουν μπροστά. Αυτή είναι η αναδιάρθρωση στην αγορά, την οποία κάποιοι επιδιώκουν”.

Συζήτηση με φορείς στο Δημοτικό Θέατρο Κεφαλονιάς

Σήμερα βρίσκομαι στην Κεφαλονιά. Ένα πανέμορφο νησί, που βιώνει το σκληρό πρόσωπο της κρίσης που πλανάται σαν φάντασμα ξανά, πάνω από τη χώρα μας. Ένας τόπος ευλογημένος από τη φυσική του ομορφιά και τη φιλοξενία των ανθρώπων του.Εκατοντάδες επαγγελματίες και εργαζόμενοι ζουν καθημερινά υπό το καθεστώς φόβου και αβεβαιότητας για το μέλλον, καθώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κινείται άνευ στρατηγικού σχεδίου. Οι ανελαστικές υποχρεώσεις σφίγγονται σαν θηλιά στον λαιμό του μικρού και του μεσαίου επιχειρηματία, καθώς οι τζίροι έχουν εκμηδενιστεί. Η ύφεση που μέρα με τη μέρα βαθαίνει, δεν είναι απλώς νούμερα που αραδιάζονται πάνω στα χαρτιά των οικονομολόγων, αλλά προσωπικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων, οικογενειακά δράματα. Οφείλουμε να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα και τις αγωνίες τους.Σήμερα, κινδυνεύουμε περισσότερο παρά ποτέ, να χάσουμε μέσα σε 5 μήνες ότι με τους κόπους και τις θυσίες του λαού κερδίσαμε μέσα σε 5 χρόνια. Από τη συνάντησή μου, με φορείς, στο Δημοτικό Θέατρο Κεφαλονιάς.

Gepostet von Alexis Tsipras am Freitag, 17. Juli 2020

About Author