Τέσσερα ανήλικα παιδιά θετικά στον ιό- Νέο κρούσμα σε γκρουπ τουριστών

Τέσσερα ανήλικα παιδιά διαγνώστηκαν με κορωνοϊό στην κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με πληροφορίες. Θετική στον κορωναϊό βρέθηκε τουρίστρια από τη Ρουμανία, που παραθερίζει στα Λουτρά Αιδηψού

Εκτός από το κορίτσι σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική, θετικά διαγνώστηκαν αλλά τρία ανήλικα παιδιά Ρομά από την Βέροια.

Τα δυο νοσηλεύονται καλά στην υγεία τους στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, ενώ το τρίτο παραμένει σε περιορισμό στο σπίτι του.

Δύο ενήλικες από την Βέροια νοσηλεύονται θετικοί στον κορωνοϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Στο μεταξύ, θετική στον κοροναϊό βρέθηκε μια τουρίστρια από τη Ρουμανία, που παραθερίζει στα Λουτρά Αιδηψού.

Σύμφωνα με το EviaZoom.gr, η 66χρονη είναι μέλος του γκρουπ των τουριστών που ταξίδεψαν από τον Προμαχώνα προς τα Λουτρά Αιδηψού για να κάνουν διακοπές και να μείνουν σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Οι συγκεκριμένοι τουρίστες υποβλήθηκαν σε τεστ κοροναϊού στις 8 Ιουλίου στον Προμαχώνα και στη συνέχεια συνέχισαν το ταξίδι τους, χωρίς ωστόσο να έχουν βγει τα αποτελέσματα.

Το πρωί της Κυριακής (12-07-2020) έγινε γνωστό ότι βγήκε θετική η 66χρονη Ρουμάν, η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα και επιτηρείται από αστυνομικούς του Α.Τ. Αιδηψού που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο ξενοδοχείο.

Αύριο το πρωί (13-07-2020) αναμένεται να βρεθεί στη περιοχή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με ειδικό βαν για να την παραλάβει.

Επαναπατρίστηκαν οι Σέρβοι τουρίστες

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή είχε σημάνει συναγερμός καθώς ύστερα από έλεγχο που έγινε σε γκρουπ -κυρίως Σέρβων- τουριστών, διαπιστώθηκε ότι αρκετοί εξ αυτών έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Οι 80 Σέρβοι που παραθέριζαν στο Πευκί Ευβοίας, αναχώρησαν για την πατρίδας τους με πέντε πούλμαν. Ανάμεσά τους με ξεχωριστό λεωφορείο και οι οκτώ που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

About Author