Προβληματισμός για τα εισαγόμενα κρούσματα – Σε καραντίνα το γκρουπ των 80 Σέρβων στην Αιδηψό

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές για τα εισαγόμενα κρούσματα κοροναϊού. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ τα κρούσματα που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από τις πύλες εισόδου φτάνουν τα 116, αποτελώντας το 61% των συνολικών –εβδομαδιαίων- κρουσμάτων.

Χτες ακόμη 24 κρούσματα κοροναϊού  προστέθηκαν στη λίστα με τα εισαγόμενα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο ΕΟΔΥ να ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για τον περιορισμό των κρουσμάτων, μεταφέροντας τα κρούσματα σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Συνολικά, από την 1η Ιουλίου που δόθηκε το πράσινο φως για την είσοδο τουριστών στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 127 εισαγόμενα κρούσματα θετικά στον κοροναϊό σε σύνολο 216 κρουσμάτων στην επικράτεια.

Σε καραντίνα είναι το γκρουπ των 80 Σέρβων στην Αιδηψό, μετά τα δύο κρούσματα κοροναϊού που βρέθηκαν σε ζευγάρι τουριστών. Το ζευγάρι που πήγε με ταξί στο νοσοκομείο της Λαμίας, ήρθε σε επαφή με αρκετό κόσμο, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές αρχές. Οι Σέρβοι τουρίστες, μαζί με 8 ιδιοκτήτες των καταλυμάτων όπου μένουν, υποβλήθηκαν σε τεστ χθες από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και περιμένουν τα αποτελέσματα. Θα παραμείνουν σε καραντίνα για μία εβδομάδα όπως έγινε γνωστό.

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως οι Έλληνες πολίτες από την βόρεια Ελλάδα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

«Μέχρι στιγμής είναι ελεγχόμενη η κατάσταση. Είναι κάτι που περιμέναμε με το άνοιγμα των συνόρων. Μέχρι στιγμής ελέγχουμε τα πράγματα. Νομίζω ότι ήταν αναμενόμενο, αλλά δεν είναι επικίνδυνη η κατάσταση. Το πρόβλημα εστιάζεται στα σύνορα, στα βόρεια της χώρας καθώς στα Βαλκάνια παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων. Ίσως χρειαστούν κι άλλα μέτρα στην πορεία», ανέφερε. «Καλό θα είναι οι Έλληνες στα βόρεια της χώρας να μην κινούνται για πολλές ώρες στις γειτονικές χώρες καθώς ο κίνδυνος είναι σημαντικός και μπορεί να φέρουν μαζί τους τον ιό. Πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια. Αν θέλουμε τουρισμό πρέπει κι εμείς να τηρούμε τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια», συμπλήρωσε.

 

About Author