Ένταση με χημικά και μολότοφ στο Σύνταγμα – Αναίτια καταστολή από την αστυνομία (vid)

Επεισόδια το απόγευμα της Πέμπτης μπροστά από τη Βουλή με τις μολότοφ να πέφτουν “βροχή”.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις ξέσπασαν επεισόδια με «βροχή» από βόμβες μολότοφ που πέταξαν περίπου 150 άτομα και με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.

Στη συνέχεια, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και σε μπλοκ που διαδήλωναν ειρηνικά, με αποτέλεσμα να σπάσει η διαδήλωση και μεγάλο κομμάτι των συγκεντρωμένων να φύγει στα γύρω στενά του Συντάγματος και την Πανεπιστημίου.

Επιπλέον, άγνωστοι επιτέθηκαν και στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και χτύπησαν διαδηλωτές.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι πάρα πολύς κόσμος παραμένει εγκλωβισμένος σε πολυκατοικίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. επιτέθηκε με χημικά στους διαδηλωτές στο Σύνταγμα. Για μαφιόζικο χτύπημα του συλλαλητηρίου από την αστυνομία έκανε λόγο στο «Κόκκινο» ο Σωτήρης Αλεξίου, περιγράφοντας την επίθεση με χημικά και κρότου – λάμψης καθώς και με περικύκλωση των διαδηλωτών από μηχανές των ομάδων ΔΕΛΤΑ.

Ο Σωτήρης Αλεξίου στο Κόκκινο κατήγγειλε τη βία εναντίον διαδηλωτών που δέχθηκαν επίθεση από ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ.

“Δεχθήκαμε επίθεση από ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ την ώρα που υποχωρούσε η πορεία. Στρίμωξαν πολύ κόσμο στα στενά και στην Πανεπιστημίου. Από τύχη δεν συλληφθήκαμε εμείς και πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.”

“Τέτοια βία είχαμε να δούμε πάρα πολύ καιρό και είναι ενδεικτικό του τι θα επακολουθήσει από εδώ και πέρα. Φάνηκε ότι είναι εντελώς λυμένα τα χέρια της Αστυνομίας” κατήγγειλε ο Σωτήρης Αλεξίου γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Κόκκινο.

 

Οι διαδηλωτές – που είχαν βρεθεί στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν κατά του νομοσχεδίου για τις πορείες – μόλις άρχισαν να πέφτουν μολότοφ και χημικά, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να καλύψουν τα πρόσωπά τους, γιατί η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Μάλιστα, άρχισαν να τρέχουν προς διάφορα σημεία για να μπορέσουν να προστατευτούν.

About Author