Για τους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Alpha Bank την Τρίτη 7 Ιουλίου

Οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον χώρο του Τύπου εκφράζουν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους απολυμένους εργαζομένους της «Ελευθεροτυπίας» και καταγγέλλουν ως καταχρηστική και ανάλγητη την ενέργεια των τραπεζών «Αlpha» και «Πειραιώς» να εμποδίσουν την καταβολή μέρους των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων σε ανθρώπους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται επί εννέα χρόνια και, στην πλειονότητά τους, είναι άνεργοι και σε τραγική οικονομική κατάσταση.

Οι Ενώσεις καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πρώην εργαζομένων, η οποία θα γίνει την προσεχή Τρίτη, 7 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, έξω από τα κεντρικά γραφεία της «Alpha Bank», Σταδίου 40.

Οι Ενώσεις ζητούν την άμεση απόσυρση των καταχρηστικών ανακοπών των τραπεζών και καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευσή της και να δώσει σύντομα οριστική λύση στο πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται πως ενώ οι 850 πρώην εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία, όλων των ειδικοτήτων, επρόκειτο να πάρουν ύστερα από 9 χρόνια ένα μέρος (περίπου το 1/5 μόλις) των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους από το αντίτιμο της πώλησης του κτιρίου της εφημερίδας στην οδό Μίνωος.

Η διανομή επρόκειτο να γίνει στις 17 Ιουλίου.

Ωστόσο, η Alpha Bank και η Πειραιώς έκαναν ανακοπή, στα τέλη του Ιουνίου, στη διανομή των χρημάτων, παρ’όλο που δεν έχουν νομικά ερείσματα. Ετσι, οι εργαζόμενοι ίσως χρειαστεί να περιμένουν 4 και 5 χρόνια ακόμη για να πάρουν τα οφειλόμενα, κι αυτό ύστερα από πολυέξοδη δικαστική διαμάχη.

About Author