«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δε θα γίνουν ούτε το 2021», λένε οι Ιάπωνες

Την ώρα που οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, καταστρώνουν σχέδια για την μείωση του κόστους και την «απλοποίηση» -όπως αναφέρουν- της κορυφαίας διοργάνωσης, η συντριπτική πλειονότητα των Ιαπώνων, εκτιμά πως το μεγάλο αθλητικό ραντεβού δεν θα διεξαχθεί.

Όπως είναι γνωστό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες που επρόκειτο να γίνουν φέτος το καλοκαίρι, αναβλήθηκαν για ένα χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Japan News Network (JNN), το 77% των ερωτηθέντων, δήλωσαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο «δεν μπορούν να διεξαχθούν» το καλοκαίρι του 2021, όπως έχει προγραμματιστεί.

Οι διοργανωτές τονίζουν με κάθε ευκαιρία, ότι θα προσπαθήσουν να «απλοποιήσουν» τους Αγώνες το επόμενο έτος για να μειώσουν το κόστος και τους κινδύνους που σχετίζονται με την COVID-19.

Ωστόσο, στη δημοσκόπηση του JNN, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο και επικεντρώθηκε κυρίως στην ιαπωνική πολιτική, το 77% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες «δεν μπορούν να διεξαχθούν» το 2021, χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτιολογία. Παράλληλα, μόλις το 17% εξέφρασε την άποψη ότι η διοργάνωση «μπορεί να γίνει», τον επόμενο χρόνο.

About Author